ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

1. Γενικά

Η δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων της παρούσας ιστοσελίδας

Η δήλωση απορρήτου αυτού του ιστότοπου www.furs-greek.gr ανήκει εξ ολοκλήρου σε εταιρεία με την επωνυμία –

ΜΠΖΙΩΤΗΣ-ΝΤΕΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Α.Φ.Μ. – 082258310
ΕΦΟΡΙΑ – KOZANIS
Έδρα: Κεραμικού 5, Αθήνα
Αριθμός ΓΕΜΗ 011308910001
+30.697.7418.290
sales@furs-greek.gr ) (“υπεύθυνος επεξεργασίας”).

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου καλύπτει όλα τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών/μελών που συλλέγονται από τον ιστότοπο shop.furs-greek.gr, κατά την επίσκεψη των σελίδων του. Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού μας καταστήματος υπόκειται στους όρους της παρούσας, καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας. Αυτό ισχύει για τις πληροφορίες που λαμβάνουμε είτε από τους ίδιους τους επισκέπτες, είτε από τη χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Σε περίπτωση που κάποιος έχει οδηγηθεί στην παρούσα ιστοσελίδα μέσω συνδέσμου από άλλες ιστοσελίδες, η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για τους όρους διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων που ακολουθούν. Ομοίως, σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης έχει κατευθυνθεί σε ιστοσελίδες άλλων εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες τρίτων, μέσω υπερσυνδέσμου του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, δεν φέρει καμία ευθύνη για τους όρους διαχείρισης και προστασίας προσωπικών δεδομένων που ακολουθούν. Συνιστάται στους επισκέπτες να διαβάσουν τις αντίστοιχες πολιτικές απορρήτου των εν λόγω ιστότοπων.

Η πολιτική που ακολουθεί ενδέχεται να επικαιροποιείται και για το λόγο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας να τη συμβουλεύονται κατά διαστήματα. Η ημερομηνία της τελευταίας ενημέρωσης αναφέρεται στο τέλος της παρούσας πολιτικής.

2. Σκοπός της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Είναι δυνατή η περιήγηση στον ιστότοπο shop.furs-greek.gr χωρίς την ανάγκη παροχής προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών είναι απαραίτητα σε περίπτωση αίτησης για εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο ή αν ο επισκέπτης προχωρήσει σε παραγγελία προϊόντων.

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών γίνεται:

  • Για την εξυπηρέτησή σας και την εκτέλεση των παραγγελιών, δηλαδή για την παραλαβή της παραγγελίας, την τιμολόγηση και την παράδοσή της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Για την απάντηση σχετικών ερωτήσεων και την ενημέρωσή σας σχετικά με την πορεία της εν λόγω παραγγελίας ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που την αφορά.
  • για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη λήψη πληροφοριών από τους επισκέπτες σχετικά με την περιήγησή τους στον ιστότοπο
  • για τους σκοπούς της τεχνικής διαχείρισης και ανάπτυξης του δικτυακού τόπου και για τη συλλογή στατιστικών πληροφοριών
  • για τους σκοπούς της διαφήμισης προϊόντων ή/και της εξατομίκευσης των προσφορών μας
  • για τους σκοπούς της υποβολής προτάσεων ή διαφημίσεων στην ιστοσελίδα shop.furs-greek.gr

3. Ποια δεδομένα συλλέγονται

Ο δικτυακός τόπος shop.furs-greek.gr συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν ο επισκέπτης/χρήστης εγγράφεται στις υπηρεσίες του. Όταν ο επισκέπτης/χρήστης εγγράφεται στην ιστοσελίδα www.furs-greek.gr, τα στοιχεία που ζητούνται είναι τα εξής Όνομα, επώνυμο, χώρα, γεωγραφική περιοχή, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένας κωδικός πρόσβασης. Για την εκτέλεση μιας παραγγελίας συλλέγονται επίσης η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση και αριθμός τηλεφώνου) του πελάτη, ενώ τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την πληρωμή με πιστωτική κάρτα επεξεργάζονται σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας και η εταιρεία και το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν επεξεργάζονται τα δεδομένα με οποιονδήποτε τρόπο. Η μόνη περίπτωση κατά την οποία η εταιρεία λαμβάνει γνώση του αριθμού λογαριασμού ή του IBAN ενός πελάτη είναι εάν ο πελάτης ζητήσει επιστροφή χρημάτων λόγω υπαναχώρησης. Εάν ως διεύθυνση αποστολής δηλωθεί διεύθυνση διαφορετική από τη διεύθυνση χρέωσης, πρέπει να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία του ατόμου για την αποστολή της παραγγελίας, όπως το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται περιορίζονται στα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών και την εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Η εταιρεία δεν επιδιώκει τη συλλογή πληροφοριών ή τη διενέργεια συναλλαγών με ανηλίκους. Αποτελεί πάγια πολιτική της εταιρείας ότι οι ανήλικοι δεν συμμετέχουν σε συναλλαγές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους ή των νόμιμων κηδεμόνων τους.

4. Νομιμότητα της επεξεργασίας

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών πραγματοποιείται πάντοτε εφόσον υπάρχει νόμιμη βάση.

Τα περισσότερα από τα δεδομένα που επεξεργάζεται η εταιρεία είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του πελάτη, δηλαδή για την παραλαβή της παραγγελίας, την τιμολόγησή της, την αποστολή της επιβεβαίωσης της παραγγελίας και της πληρωμής και την αποστολή των προϊόντων που αγοράστηκαν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις θα ζητηθεί η συγκατάθεση των πελατών για την επεξεργασία δεδομένων, όπως για την αποστολή εξατομικευμένων προσφορών ή ενημερωτικών μηνυμάτων σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας.

Ενδέχεται επίσης να υπάρχει έννομο συμφέρον για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών, σε περιπτώσεις επιβεβαίωσης ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας shop.furs-greek.gr εμφανίζεται κανονικά σε υπολογιστή ή tablet ή για να επιβεβαιωθεί ότι η αλληλογραφία που αποστέλλουμε για σκοπούς μάρκετινγκ ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των πελατών ή για την επίλυση τυχόν διαφορών μεταξύ μας και μόνο εφόσον δεν θίγονται τα προσωπικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των πελατών σε σχέση με τα συμφέροντα της επιχείρησης.

Τέλος, ενδέχεται να επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα πελατών σύμφωνα με τις νομικές μας υποχρεώσεις, π.χ. για τους σκοπούς της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που επιβάλλονται από τη φορολογική νομοθεσία.

5. Γνωστοποίηση δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα shop.furs-greek.gr

προορίζονται αποκλειστικά για την παροχή των υπηρεσιών της εταιρείας και την πώληση των προϊόντων μας. Οποιαδήποτε στοιχεία ταυτοποίησης των πελατών παραμένουν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο.

Ορισμένα προσωπικά δεδομένα των πελατών ενδέχεται να διαβιβαστούν σε τρίτους συνεργάτες της εταιρείας, όπως εταιρείες ταχυμεταφορών που μεσολαβούν για την παράδοση των παραγγελιών σας, ή παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και τεχνολογίας cloud. Η διαβίβαση αυτή γίνεται μόνο σε χώρες εντός της ΕΕ και μόνο για σαφώς καθορισμένους σκοπούς, ενώ οι συνεργάτες της εταιρείας (εκτελούντες την επεξεργασία) ελέγχονται ως προς τη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων και επιλέγονται με βάση την αξιοπιστία τους στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον, όλοι οι συνεργάτες καθώς και το προσωπικό της εταιρείας δεσμεύονται από ρήτρες εμπιστευτικότητας σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών.

Για την προστασία των δεδομένων των πελατών, τους ζητείται να μην αποκαλύψουν ποτέ και με κανένα μέσο τον μοναδικό κωδικό αριθμό της παραγγελίας σας σε κανέναν. Τέλος, τα τηρούμενα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νόμιμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

6. Περίοδος διατήρησης δεδομένων

Η εταιρεία διατηρεί μόνο τα δεδομένα που απαιτούνται για την εκτέλεση, την τιμολόγηση και την αποστολή της παραγγελίας του πελάτη για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος, ανάλογα με την κατηγορία των δεδομένων. Τα υπόλοιπα δεδομένα διατηρούνται για περίοδο πέντε (5) ετών προς διευκόλυνση των πελατών σε περίπτωση επανάληψης της ίδιας παραγγελίας και διαγράφονται αμέσως μετά.

7.Η σελίδα (fanpage) www.furs-greek.gr στο https://www.facebook.com/BziotisDerosFurs που διαχειρίζεται τα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σκοπός της επεξεργασίας των δεδομένων των ενδιαφερομένων/πελατών (όνομα, φωτογραφία προφίλ ή οποιοδήποτε στοιχείο μας γνωστοποιείτε μέσω προσωπικού μηνύματος) μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η ενημέρωση των πελατών για νέα προϊόντα και προσφορές της εταιρείας καθώς και η επικοινωνία μεταξύ της εταιρείας και η νομική βάση της επεξεργασίας είναι η συγκατάθεση των ενδιαφερομένων/πελατών, η οποία μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή (unlike/unfollow).

Επιπλέον, συλλέγονται ανώνυμα δεδομένα σχετικά με την περιήγηση των χρηστών στις ιστοσελίδες της εταιρείας.

8. Μέτρα ασφαλείας

Η εταιρεία και οι εκτελούντες την επεξεργασία εφαρμόζουν όλα τα εύλογα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, κατάχρηση, απώλεια ή καταστροφή- τα μέτρα συμβάλλουν επίσης στην πιστοποίηση της ακρίβειας και της ορθής χρήσης των δεδομένων αυτών. Η σύνδεσή σας είναι ασφαλής επειδή χρησιμοποιεί την τεχνολογία SSL (SecureSocketLayer).

9. Δικαιώματα του πελάτη.

Οι χρήστες έχουν ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα πρόσβασης και διόρθωσης-τροποποίησης των προσωπικών τους δεδομένων, τα οποία οι ίδιοι έχουν καταχωρίσει κατά την εγγραφή τους στον ιστότοπο μέσω της πρόσβασης στον λογαριασμό τους.

Σε κάθε περίπτωση, σας υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία και το ηλεκτρονικό κατάστημα shop.furs-greek.gr δεν μπορεί να ελέγξει ή να αποθηκεύσει τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης.

Επιπλέον, οι χρήστες που επιθυμούν να διαγραφούν από την ιστοσελίδα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν τη διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων από την ιστοσελίδα επικοινωνώντας με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας (support@furs-greek.gr) και παρέχοντας τις πληροφορίες που ζητούνται.

Υπενθυμίζεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να μην είναι δυνατή η διαγραφή των δεδομένων των πελατών, είτε επειδή η εταιρεία υποχρεούται από το νόμο να τα διατηρεί για ορισμένο χρονικό διάστημα, είτε επειδή τα δεδομένα απαιτούνται για την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας έναντι των πελατών της.

Στις περιπτώσεις που η επεξεργασία των δεδομένων πελατών βασίζεται στη συγκατάθεση του πελάτη, η συγκατάθεση αυτή μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, οι πελάτες/χρήστες έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – www.dpa.gr) εάν θεωρούν ότι η επεξεργασία των δεδομένων τους δεν γίνεται νόμιμα.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με θέματα προσωπικών δεδομένων ή για την υποβολή αιτημάτων που σχετίζονται με τα παραπάνω δικαιώματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη διεύθυνση support@furs-greek.gr.

Ημερομηνία τελευταίας αναθεώρησης: 20/07/2022